Bárányok, bocik, pacik...

kirándulás állami gondozott
gyermekekkel
2012. augusztus 21.

Az idei nyár egyik forró napja, augusztus 21. rendkívüli élmény volt a Cházár András Többcélú Közoktatási Intézmény Simon Antal általános iskola állami gondozott tanulói számára.

 A Váci Közéleti Egyesület immár többedik éve szervez az intézmény állami gondozottjai számára nyaranta egész napos, üdítő programot. Támogatásukkal jártak már a kicsik a rádi állatfarmon, a nőtincsi Sehol Sziget kalandparkjában, részt vehettek egy egész napos sportnapon, idén pedig 12 kisdiák két nevelő tanárnő kíséretében egy szokolyai farmon tölthetett el egy izgalmas napot. 

A lelkes kis csoport vonattal érkezett Vácról a Kismaros Morgó megállóhoz, ahonnan a házigazda két lánya: Adorján Anna és Sára vezetésével négy kilométeres gyalogtúra következett vadregényes környezetben, Szokolyán, egy hegy tetejére. A 40 fokos hőséget a felnőttek nehezen, a gyerekek elég jól bírták, de kárpótlásul Adorján Gáborék farmján hűtött görögdinnye és limonádé várta az elepedt csapatot.

SZOKOLYAI VIDÉK

Adorján Farm

A hűsítő pihenés után lelkesen körbejárták a farmot, megszemlélték, megetették, megsimogatták a bárányokat, bocikat, lovakat, a bátrabbak lovagolhattak is.
A gyerekeknek annyira tetszett a farm, hogy megkérték a vendégszerető háziakat, hadd látogassanak el ide máskor is.

Ígéretet kaptak, hogy a jövőben is szívesen látják őket a farmon. Hazafelé már autóval mehettek vissza a Morgó pataki állomásra egy színes, vidám nap emlékével.

Az Egyesület célja a jövőben is szervezni ilyen élménydús programokat azon gyermekek számára, akiknek ezt a család nem tudja biztosítani.

© Copyright VKE - Minden jog fenntartva