Esemény

Danubia Talents

Tavalyi versenyünk győzteseinek hangversenye


Egyesületünk szervezésében koncerteztek a Danubia Talents Nemzetközi Zenei Verseny győztesei a Váci Híradás Centrumban, majd a Magyar Rádió márványtermében került sor egy hangversenyre, amit a közönség február 5-én 10:30-kor a Bartók Rádióban is meghallgathatott. Ezután a fiatal művészek a Zenetudományi Intézetben is megmutathatták rendkívüli zenei tudásukat.Összefoglaló képekkel

Rólunk röviden

Vállalásunk a környéken élők számára közösségépítő, kötetlen kulturális, közművelődési és szórakoztató programok (rendezvények, kirándulások, szabadidősport- és műveltségi vetélkedők) rendezése, a szociálisan perifériára szorult, valamint diszkriminált emberek megsegítése.
Kiemelt célcsoportok
a Magyarországon élő etnikai kisebbségekhez tartozó személyek, a munkaerőpiacon hátrányos helyzetben levő munkavállalók, illetve a térségben élő, itt tanuló fiatalok. Utóbbiak mentális és fizikai egészségének megőrzéséhez képzett szakembereinek egészségmegőrző (pl. drogprevenciós) előadásaival, illetve a fogyatékkal élő gyermekek számára is élvezhető sportrendezvények tartásával kíván kidolgozott és a gyakorlatban kipróbáltan működő programtervei, projektjei alapján hozzájárulni. Az egyesület tevékenysége által az akut társadalmi ellentétek, az idegengyűlölet, a fajgyűlölet, és a társadalmi előítéletek visszaszorítását is elő kívánja segíteni Vácott és környékén.

Ha Önnek is fontos, hogy városunkban kiemelkedő szerepet kapjon az embertársi megbecsülés, az erkölcsös életmód elősegítése, az emberi egyenjogúság tisztelete; hogy csökkenjen a szociálisan rászorultak száma és több mosoly legyen az itt élők arcán, támogatásával Ön is hozzájárulhat a Váci Közéleti Egyesület eredményeihez.

A Váci Közéleti Egyesület évek óta rendszeresen szervez karitatív akciókat a szociálisan rászorultak támogatására. Téli időszakokban hetente egyszer teajáratot indítunk a város távollabbi helyein meghúzódó hajléktalanok „felmelegítésére”, valamint hetente egyszer (szombatonként) meleg étel osztás történik a váci MÁV vasútállomás bejáratánál.
Tevékenységük során több ezer diák vehetett már részt az egyesületünk által szervezett zenés, interaktív drog-prevenciós előadásokon.
A város speciális iskoláinak diákjai közül pedig több százan élvezhetik az évente megrendezésre kerülő hagyományos Big Day Sportnap, vagy ahogy az iskolák látogatói nevezik, a Boldogságnap programjait.

  • Egyesületünk felépítése:

    Elnök: Moravcsik Attila
    Elnök-helyettes: Kormos Attila
    Rendezvényszervezők: Major Gabriella, Molnár Zsuzsanna, Róna Andrea